PSİKOLOJİK SERMAYENİN İŞ ERTELEME DAVRANIŞI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ; HEMŞİRELER ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Bu araştırmanın amacı, Nevşehir ilinde faaliyet gösteren iki özel hastanede çalışan 80 hemşire örnekleminde psikolojik sermeyenin iş erteleme davranışı üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Araştırma bulgularına göre, psikolojik sermeyenin alt boyutları olan umut, özyeterlilik, iyimserlik ve dayanıklılık boyutlarının iş erteleme davranışı üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olmadığı tespit edilmiştir.
Keywords: Psikolojik sermaye; iş erteleme; hemşire