DUYGUSAL ZEKANIN İÇ GİRİŞİMCİLİK PERFORMANSI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Bu çalışmanın amacı otel işletmeleri örneğinde duygusal zekânın boyutları olan kendi duygularını değerlendirme, başkalarının duygularını değerlendirme, duyguların kullanımı ve duyguların düzenlenmesi ile iç girişimcilik performansı arasındaki ilişkiyi incelemektir. 4 ve 5 yıldızlı otel çalışanlarından elde edilen 126 anketin verileri doğrultusunda, çalışanların duygusal zekaları ve iç girişimcilik performansları arasındaki ilişkiyi belirlemeye yönelik önce korelasyon analizi daha sonra regresyon analizi yapılmıştır. Yapılan çoklu regresyon analizi sonucunda elde edilen bulgulara göre duygusal zekânın boyutları olan kendi duygularını değerlendirme, başkalarının duygularını değerlendirme, duyguların kullanımı ve duyguların düzenlenmesinin iç girişimcilik performansı üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olmadığı tespit edilmiştir. Gelecek araştırmalara yönelik önerilerde bulunulmuştur.
Keywords: Duygusal zekâ; Girişimcilik; İç girişimcilik; Otel çalışanları; Örgütsel davranış