TARIM SEKTÖRÜNDE KURUMSALLAŞMANIN BİLEŞENLERİ OLARAK ARAZİ TOPLULAŞTIRILMASI VE KOOPERATİFLEŞME (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2018)
Bu çalışmanın ana amacı, Türkiye'de tarım sektöründe kurumsallaşmanın sağlanmasına yönelik farklı yaklaşımları ve modelleme tekniklerini tartışmaya açarak paydaşların farkındalığını artırmak üzere temel konuları ortaya koymaktır. Tarım sektörünün ilk bakışta Türkiye Ekonomisi'ndeki payı düşük gibi görünse bile, farklı sektörlerle olan bağlantısı ve gıda sektörü üzerindeki etkileri dikkate alındığında ""stratejik"" öneme sahip bir sektör olduğu ifade edilebilir. Bu açıdan değerlendirildiğinde, stratejik önemi olan bu sektörün alt yapısı, işleyişi ve etkinliğinin artırılmasında sektörün kurumsallaşması temel bir  gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Bu bağlamda Türkiye'de tarım sektörünün mevcut işleyişinde ve kurumsallaşma düzeyinde gelişmeye açık yönleri olduğundan hareketle; küresel rekabet ortamında iyi uygulama örnekleri çerçevesinde tarımsal kaynak tahsisinde etkinliğin artırılmasının gerekli olduğu anlaşılmaktadır. Bu çalışmada Orta Vadeli Program'da ön görülen tarım sektöründeki amaç ve hedeflere ulaşılmasına katkı sağlamak amacıyla,  tarımsal kaynak tahsisi süreci gözden geçirilerek model önerileri sunulmuştur. Böylece uygulamaya ve literatüre katkı sağlamaya çalışılmıştır.
Keywords: Kurumsal Yönetim; Tarım Sektörü; İş Modeli; Arazi Toplulaştırma; Kooperatifleşme