YAPISAL KIRILMALI BİRİM KÖK TESTLERİ ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE İÇİN CARİ AÇIK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİLİĞİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Bu çalışmada, Türkiye de cari işlemler açıklarının sürdürülebilirlik düzeyinin Trehan ve Walsh(1991)’in zamanlar arası bütçe kısıdını kullanarak oluşturduğu modeli kapsamında ampirik olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç çerçevesinde Türkiye de cari işlemler açıklarının sürdürülebilirliği 1998:Q1- 2018:Q2 dönemi için yapısal kırılmalı birim kök testi yöntemleri ile incelenmiştir. Türkiye de cari açıkların sürdürülemez olduğu ortaya çıkmıştır.  Bu sonuçlar cari işlemler açıklarının sürdürülebilmesi için gerekli olan iktisat politikası önlemlerinin önemine vurgu yapmaktadır.
Keywords: Cari İşlemler Açığı; sürdürülebilirlik; yapısal kırılmalı birim kök