TEORİK BİR TARTIŞMA OLARAK FEMİNİZM VE BÜROKRASİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi disiplinlerinde ele alınan en temel konulardan birisi “bürokrasi” olgusudur. Sosyal bilimler alanında açıklanmaya çalışılan olgular belirli paradigmalar içerisinde değerlendirilir. Bürokrasi olgusu da sosyal bilimler içinde farklı paradigmalar ekseninde incelenmiştir. Ancak bu kadar geniş alanda incelenen bürokrasi olgusunun feminist araştırmalar tarafından nasıl ele alındığı eksiklik taşıyan bir konudur. Bu nedenle, çalışma içerisinde ‘feminist araştırmaların bürokrasi olgusunu nasıl ele aldığı’ makalenin araştırma sorusu olarak saptanmış ve cevaplanması amaçlanmıştır. Teorik tartışma çalışması olan bu makalede, bürokrasi olgusunun farklı feminist araştırmalarda tarihsel ve teorik olarak nasıl ele alındığı ayrı ayı incelenmiş, karşılaştırılarak değerlendirme yapılmıştır.
Keywords: Bürokrasi; Feminist Teoriler; Feminizm