SOSYAL MEDYANIN HEDONİK TÜKETİMİ VE FOMO’NUN GÜCÜ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Gelişmeleri kaçırma korkusu anlamına gelen FoMO, sosyal medyanın kişiler üzerindeki etkisiyle sosyal medya pazarlamasında bir yer edinmiş ve ciddi bir tutundurma gücüne sahip olmuştur.  Bireylerin Facebook, Twitter, Instagram,  Foursquare, Swarm vs. gibi sosyal medya mecralarında sürekli olarak yediklerini, giydiklerini, gezdikleri yerleri, gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel aktiviteleri vs. paylaşmaları, takipçileri tarafından çeşitli hazların tatmin edilmesi ihtiyacını ve gelişmeleri kaçırma korkularını doğurmuştur. Bu, takipçilerin gelişmeleri kaçırma korkularını kullanarak haz tatmini vasıtasıyla satış rakamlarını artırmak isteyen işletmeleri sosyal medya pazarlamasına sürükleyen en büyük etkenlerden biridir.Çalışmada gelişmeleri kaçırma korkusu FoMO ile sonsuz haz tatmini isteği de Hedonik Tüketim ile ilişkilendirilmiştir. İlişkinin elde edilebilmesi için sosyal medya aracılığıyla online anket uygulanmış ve elde edilen veriler SPSS 22 istatistik paket programı yardımıyla tasnif ve analiz edilmiştir.
Keywords: FoMO; Hedonik Tüketim; Sosyal Medya; Tüketici Davranışları; Hazcılık; Korku