SU ÜRÜNLERİNDE KREDİ UYGULAMALARI (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Bu makale ülkemizde yapılan su ürünleri üretimine ilişkin desteklemeleri ve bu desteklemelerin üretimdeki etkilerini gösteren bir çalışma niteliğindedir. Makale içerisinde ana başlıklar altında üretime teşvik eden kredilerin içerikleri, nerelerden temin edilebileceği, kimlerin faydalanabileceği gibi pratik bilgileri kapsamaktadır. Metinler konuların daha iyi anlaşılabilmesi için tablo, şekil ve çizelgelerle zenginleştirilmiştir. Türkiye’ de su ürünleri üretim alanında verilen krediler konusunda yol gösterici bir kaynak olacağı düşünülmektedir Türkiye’ de su ürünleri üretiminde “Kredilendirme’’ konusunda çalışma sayısının oldukça düşük olmasından dolayı üretime yönelik bu çalışmanın son derece önemli olduğu düşünülmekte; sürdürülebilirlikte Türkiye’de uygulanan desteklemelerin katkısı olduğu değerlendirilmektedir
Keywords: Su Ürünleri; Yetiştiricilik; Avcılık; İşleme; Sigorta; Kredilendirme