SOSYAL MEDYA VE SOSYAL YALNIZLAŞMA: İLİŞKİSEL İLETİŞİM DOYUMUNA YÖNELİK BİR ANALİZ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
İletişim teknolojileri; toplumsal alışkanlıklar, kültürler ve iletişim biçimleriyle ilgili farklılık ve değişimleri beraberinde getirmiştir.  Bireyin çevresi ve dünya ile iletişimi, günümüzde sıklıkla bilişim teknolojileri ile gerçekleşmektedir. Geleneksel iletişimden uzaklaşarak sosyal ağlar yoluyla iletişim kurmak, sosyal yabancılaşmayı beraberinde getirmiştir. Bireyler, iletişim biçimlerinde ve sosyal yaşamlarındaki değişimler nedeniyle yalnızlığa sürüklenmektedir.Sosyal medya, bireyleri bulunduğu çevreden koparmakta, duygusal unsurlar içermeyen sosyal temasların gelişmesine yol açmaktadır. Sosyal medya iletişimi duygusal tatminin yaşandığı yüz yüze iletişimin sağladığı doyuma imkan tanımamaktadır. Bu durum bireysel ve sosyal yaşamda; asosyalleşme, kendine yabancılaşma ve benzeri birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Çalışmanın amacı gelişen iletişim teknolojilerinden sosyal medyanın toplumsal yaşamdaki iletişimsel yansımalarını iletişimsel doyum bağlamında analiz etmektir. Çalışma kapsamında bir iletişim biçimi olarak sosyal medya ve sosyal yalnızlaşma kavramları açıklanmaktadır. Sosyal medyanın iletişimsel tatmin boyutu tartışılmaktadır.
Keywords: Sosyal medya; Sosyal yalnızlaşma; İletişimsel doyum