ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMLERİNDE KÜLTÜREL BOYUTLARIN ROLÜ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2020)
Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerinde kültürel boyutların rolünü belirlemektir.  Araştırma nicel araştırma deseni kulanılarak yürütülmüştür. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde eğitim gören ve girişimcilik eğitimi almış son sınıf öğrencisi olan 200 kişiden kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak anket tekniği ile veri elde edilmiştir. Elde edilen verilerin analizi SPSS programı aracılığıyla yapılmış olup betimsel istatistikler, Anova, faktör, korelasyon ve regresyon analizi yöntemi kullanılarak çözümlenmiştir. Araştrımadan elde edilen bulgulara göre, Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencilerinin girişimcilik eğilimleri üzerinde belirsizlikten kaçınma, güç mesafesi, erillik-dişillik, denetim noktaları ve bireycilik-toplumsalcılık kültürel boyutlarının etkili olduğu belirlenmiştir.
Keywords: Girişimcilik; Girişimcillik Eğilimi; Kültür; Kültürel Boyutlar