BELEDİYELER AÇISINDAN ORYANTASYON EĞİTİMİNİN İNCELENMESİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2020)
Oryantasyon eğitimi işe yeni başlayan çalışanlara verilen eğitim olarak bilinmektedir. Hem özel sektörde hem de kamu sektöründe uygulanan oryantasyon eğitimi ile çalışanların işletmeye ve işe daha kolay uyum sağlaması amaçlanmaktadır. Literatürdeki çalışmalar oryantasyon eğitiminin amaçları, süreçleri ve yarattığı olumlu sonuçlara daha çok özel sektör odağında yaklaşmaktadır. Bu çalışmada ise belediyelere odaklanılmış, belediyelerdeki oryantasyon eğitiminin uygulanışının ve gelişiminin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın amacı doğrultusunda; Bursa ilindeki dört farklı belediyenin oryantasyon eğitimine ilişkin süreç ve uygulamalar incelenmiştir. Yarı yapılandırılmış görüşme yöntemiyle ilgili belediyelerdeki yetkili kişilerden bilgi toplanmış ve araştırma sonucunda belediyelerdeki oryantasyon eğitimlerine ilişkin süreçler ve uygulamalar kıyaslanarak değerlendirilmiştir.
Keywords: Eğitim; Oryantasyon Eğitimi; Belediye; Bursa