SOSYAL AĞDÜZENEĞİ DEĞİŞİMİ YAZINININ SİSTEMATİK ANALİZİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2021)
Bu çalışmanın amacı, sosyal ağdüzeneği evrimi ve değişimi ile ilgili yazının mevcut durumunu ortaya koymaktır. Çalışmada özellikle yönetim ve işletme kategorilerinde “ağdüzeneği değişimi” ve “ağdüzeneği gelişimi” konularına odaklanılmıştır. Bu amaçla, 1996-2021 yılları arasında bu iki anahtar sözcükle tarama yapıldığında ortaya çıkan toplam 167 çalışma bibliyometrik analiz kullanılarak analiz edilmiştir. Bu kapsamda alanın üretkenliği ve evrimi, en üretken yazarlar, dünya çapında en çok alıntı yapılan çalışmalar, eş dizim ağı, en sık görülen kaynaklar gibi başlıklar altında bulgulara yer verilmiştir. Analiz sonucunda yönetim ve işletme alanlarında az sayıda çalışmanın olduğu, performans, dinamikler ve sosyal ağlara daha fazla önem verildiği görülmektedir. Ayrıca, çalışmaların önemli bir kısmı örgütler arası ilişkilere odaklanmaktadır.
Keywords: ağdüzeneği evrimi; ağdüzeneği değişimi; bibliyometrik; sosyal ağdüzeneği teorisi; yönetim; işletme; Web of Science (WoS)