DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN İŞ GÖREN MOTİVASYONU VE İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİK ALGISI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2021)
Bu araştırmanın amacı banka çalışanlarının dijital dönüşüm algılarının motivasyonları ve algılanan istihdam edilebilirlik düzeyleri üzerindeki etkisini incelemektir. Bu amaç doğrultusunda Ankara’da faaliyet gösteren bankalardaki çalışanlardan basit tesadüfi örnekleme yöntemi ile anket uygulanarak 544 veri toplanmıştır. Veri toplama yöntemi olarak uygulanan ankette katılımcıları tanımaya yönelik demografik sorular, dijital dönüşüm ölçeği, motivasyon ölçeği ve istihdam edilebilirlik algı ölçeği yer almaktadır. Araştırma hipotezleri korelasyon ve regresyon analizleri ile test edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda dijital dönüşümün banka çalışanlarının motivasyonları ve istihdam edilebilirlik algı düzeyleri üzerinde anlamlı etkisinin olduğu tespit edilmiştir.
Keywords: Dijital Dönüşüm; Motivasyon; İstihdam Edilebilirlik; Örgütsel Davranış