ALGILANAN ÖRGÜTSEL DESTEK VE İŞ YERİ ÇATIŞMASININ ÇALIŞANLARIN BİREYCİ VE TOPLULUKÇU DAVRANIŞ EĞİLİMLERİNE ETKİSİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2022)
Çalışanların algıladığı örgütsel destek Çalışmanın amacı algılanan örgütsel destek ve işyeri çatışmasının bireyci ve toplulukçu davranış eğilimleri ilişkisini ortaya koymaktır. Araştırmanın örneklemini Samsun ilinde bulunan bir ilçenin yerel yönetim kuruluşunda görev alan, “kolayda örneklem yöntemi” kullanılarak belirlenen 256 çalışan oluşturmaktadır. Araştırmada elde edilen veriler SPSS 21 paket programı ile analiz edilmiştir. Elde edilen verileri analiz etmek için korelasyon, regresyon analizleri yapılmıştır. Araştırma sonucunda algılanan örgütsel desteğin bireyci davranışı olumlu yönde toplulukçu davranışı negatif yordadığı, buna karşın işyeri çatışmasının bireyci davranışı olumlu, toplulukçu davranışı negatif yönde yordadığı görülmüştür.
Keywords: Algılanan örgütsel destek; bireycilik; toplulukçuluk; işyeri çatışması; çalışan