MUHASEBE EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN E-MUHASEBE ÇEVRİMİÇİ ÖĞRENMEYE YÖNELİK ALGILARININ, UZAKTAN EĞİTİM MEMNUNİYETLERİ ÜZERİNE ETKİSİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2023)
Geçmişten günümüze kadar gelen süreçte COVID-19 pandemisi ile birlikte ülkemizde yaşanan deprem felaketleri toplumsal ve ekonomik anlamda bir dizi önleyici tedbirlerin alınmasına yol açmıştır. Bu önleyici ve düzenleyici tedbirlerin başında ise; eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamaması için gerekli olan dikkat göz önüne alınmıştır. Bu tür olumsuz durumlar geçmişte eğitim ve öğretim faaliyetlerinin geçici olarak aksamasına ve duraklamasına yol açmışken o zamanlarda uzaktan eğitim süreci ile çevrim içi öğrenme birlikte ele alınmıştır.Bu çalışmanın amacı günümüzde hızla ilerleyen eğitim teknolojileri ışığı altında muhasebe eğitimi alan öğrencilerin çevrimiçi öğrenmeye dönük algılarının onların uzaktan eğitim memnuniyetleri üzerindeki etkilerinin incelenmesi ve değerlendirilmesini sağlamaktır. Çalışmada üniversitede lisans düzeyinde eğitim gören ve muhasebe dersi alan öğrencilerin çevrimiçi öğrenmeye yönelik görüşlerinin, uzaktan eğitim memnuniyetleri algıları kapsamında ne gibi etkilere sahip olabileceği araştırılmıştır. Bunun yanında çalışma, amaca uygun ölçeklerle ampirik yöntemler kullanılarak analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda çevrimiçi öğrenmeye dönük olarak muhasebe eğitimi alan öğrenci algılarının uzaktan eğitim memnuniyet düzeyleri üzerinde (β: 0,163 p
Keywords: Muhasebe; Muhasebe Eğitimi; Uzaktan Eğitim; Çevrimiçi Öğrenme; İletişim Teknolojileri.