MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ DİJİTALLEŞME VE TEKNOLOJİK ÜRÜNLERDEN MEMNUNİYETSİZLİK ALGILARININ EMEKLİLİKLERİNİ PLANLAMA SÜREÇLERİNE ETKİSİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2024)
Bu çalışmanın amacı muhasebe meslek mensuplarının günümüz iş yerlerinde hızla çoğalan dijital ve teknolojik ürünlerin kullanımı doğrultusunda teknolojik ürünlerden memnuniyetsizlik algılarının, emekliliklerini planlama süreçleri üzerine etkilerinin incelenmesi ve değerlendirilmesini sağlamaktır. İş dünyasında dönüşümü etkileyen önemli faktörlerden birisi de dijital ve teknolojik gelişmelerdir. Şüphesiz bu tür gelişmelerden etkilenen en önemli meslek gruplarından birisini de muhasebe meslek mensupları oluşturmaktadır. Çalışmada muhasebe meslek mensuplarının son dönemde büyük bir ivme yakalayan ve uygulamada sıklıkla kullandıkları dijital ve teknolojik yeniliklerle ilgili algılarının emekliliklerini planlama süreçleri kapsamında ne gibi etkilere sahip olabileceği incelenmiş ve amaca uygun ölçek kullanımı sayesinde ampirik yöntemler kullanılmıştır. Veri analizleri yapılarak çeşitli istatistiki çıkarımlar sağlanmıştır. Çalışma sonucunda iş yerlerinde dijital ve teknolojik ürünleri kullanan muhasebe meslek mensuplarının bu ürünlerle ilgili memnuniyetsizlik algılarının emekliliklerini planlama süreçleri üzerinde (β: 0,125 p
Keywords: Muhasebe; Muhasebe Meslek Mensupları; Dijitalleşme; Teknoloji; Emeklilik Planları.