SAĞLİK ÇALİŞANLARİNİN İŞ-YAŞAM DENGESİNİN SAĞLANMASİNDA SESSİZ İSTİFANİN ÖNEMİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2024)
İşlerinden mutlu olmayan çalışanların işten ayrılmak yerine en az çabayla işlerine devam ettikleri durumu tanımlamak için sessiz istifa kavramı kullanılmaktadır. Belirlenmiş işlerin dışında rol üstü davranışlarda bulunmadan işine devam eden çalışanlar için bu kavram kullanılmaktadır. Bu çalışanlar aynı zamanda işleri ile yaşamları arasında bir denge arayışına da girmişlerdir. Sessiz isitfa daha sonra çalışanın iş hayatını ve yine kariyetini basitleştirerek diğer yaşam faaliyet alanlarına zamanının fazlasını verebileciği idddialarıyla meydana gelmiştir. Bu bağlamda çalışma sessiz istifanın iş-yaşam dengesinin üzerindeki etkisini saptamaktır. Bu amaçla sağlık sektöründe çalışmakta olan 411 kişiye kolayda örnekleme temelinde gönüllülük esasıyla ulaşılmıştır. Yapılan korelasyon analiziyle sessiz istifa ile iş-yaşam dengesi arasında r=0,129 kuvvetinde (p
Keywords: İstifa; Sessiz İstifa; İş-Yaşam Dengesi; Sağlık Sektörü; Çalışanlar